Overgangssituatie bij het Kindertherapeuticum

Wij informeren u graag over de actuele situatie binnen het Kindertherapeuticum Zeist.

Door diverse ontwikkelingen kunnen we op dit moment geen nieuwe zorgtrajecten in behandeling nemen.
Wij vinden het belangrijk u hierover van achtergrondinformatie te voorzien en te informeren over de doelen voor de komende tijd.

De Stichting Kindertherapeuticum Zeist zet zich, met inachtneming van het antroposofisch gedachtegoed, in voor diagnostiek en behandeling van kinderen met medische en psychiatrische problemen, evenals problemen in ontwikkeling en opvoeding.
Dit vereist o.a. (hoog)opgeleide zorgverleners om deze dienstverlening aan te kunnen bieden.

Minder contracten

De jeugdzorg is sinds 1,5 jaar van overheidswege anders georganiseerd (hervormingsagenda) en dit heeft consequenties voor het Kindertherapeuticum Zeist.
Gemeenten willen zo min mogelijk buiten hun eigen regio jeugdzorg inkopen en sluiten geen contracten meer af met organisaties die voornamelijk met ZZP-psychologen werken.
Daarnaast is er vanaf 1 januari 2025 sprake van actieve toepassing door de Belastingdienst van de wet DBA, gericht op werkzaamheden door ZZP-ers. Dit alles heeft ook voor ons consequenties omdat de zorgverleners bij het Kindertherapeuticum Zeist als zelfstandige werken.
Dit heeft ertoe geleid dat we hebben moeten vaststellen dat er andere samenwerkingscontracten met de zorgverleners afgesloten moeten worden vanaf 1 januari 2025.

Wijziging zorgverleners

Voorgaande wijzigingen hebben er bij een aantal zorgverleners toe geleid dat ze besloten een andere weg te gaan.
Dat maakt de continuïteit van zorgverlening momenteel complex.
Hun vertrek heeft impact op de beschikbare capaciteit van het Kindertherapeuticum Zeist.

We werken er hard aan om vanaf 1 januari 2025 met nieuwe antroposofisch werkende therapeuten alle diagnostiek en behandeling weer te kunnen aanbieden.
Hiervoor is er een overgangsperiode noodzakelijk met een patiëntenstop.
Op dit moment verwachten we vanaf januari weer nieuwe zorgaanvragen in behandeling te kunnen nemen.

Ouders die rechtstreeks op de hoogte gehouden willen worden per wanneer er weer meer capaciteit in de GZ-zorg is, kunnen contact opnemen door dat aan te geven via het mailadres info@kindertherapeuticum.nl